Waarom helpt Job Marketing jou bij het werven van nieuw personeel?
21 augustus 2022 
in Blogs

Waarom helpt Job Marketing jou bij het werven van nieuw personeel?

Leestijd: 3 minuten

Het is steeds lastiger voor bedrijven om nieuwe mensen te werven. Vandaag de dag staat de teller op meer dan 400.000 openstaande vacatures binnen Nederland. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw vacature opvalt tussen al die andere vacatures? Hierbij komt Job Marketing om de hoek kijken. De toekomst van Marketing en Recruitment. 

Wij zetten Job Marketing voornamelijk in op Social Media! Hét platform waar dagelijks miljoenen gebruikers doorheen scrollen. Vooral zichtbaar zijn op de vier grootste platformen: Instagram, LinkedIn, Facebook en TikTok helpt ons om de juiste doelgroep te bereiken. 

Wat is Job Marketing? 

De naam zegt het eigenlijk al: Marketing gericht op banen. Het is recruitment in een nieuw jasje, gericht op de online wereld. Marketing en Recruitment liggen immers steeds dichter bij elkaar en waarom niet deze twee krachten bundelen om tot een groter succes te komen?! Ondanks de groeiende populariteit, worden de mogelijkheden nog niet volledig benut door bedrijven. Kennis en kunde ontbreekt. 


Job Marketing draait om het zichtbaar maken van jouw vacature binnen de juiste doelgroep. Hiervoor gebruiken we de juiste mediamix

  • Doelgroepanalyse
  • Vacaturetekst → Adcopy
  • Design
  • Social Media 
  • Landingspagina campagne

Hier de stappen nog even stap voor stap verder uitgewerkt:


Doelgroepanalyse

Met een doelgroepanalyse kun je je veel specifieker op een bepaalde groep richten die je wilt aanspreken voor een openstaande vacature. Hierbij kijk je naar demografie, leeftijd, interesses en gedrag. Door deze doelgroepanalyse kun je uiteindelijk veel beter targeten, zodat jij straks de beste kandidaten aanspreekt die zich verbonden voelen met de vacature. 

Vacaturetekst → adcopy

Het schrijven van een vacaturetekst is heel belangrijk, want je wil niet dat de juiste kandidaat tijdens het lezen al afhaakt. Een adcopy (korte vacaturetekst) wordt daarom gebruikt om de vacatureteksten anders te verwoorden en het kort en bondig te houden, maar wel met de meest belangrijke informatie om de kandidaat te triggeren. 

Design

Evenals de tekst, is het design net zo belangrijk. Het moet pakkend zijn, informatief en het moet je kandidaat triggeren om door te klikken. Je kijkt naar de huisstijl van je bedrijf en stelt hier het design op af.


Social Media

Dagelijks loggen miljoenen mensen zich in via Social Media. Zet die kracht in voor je campagne. Ga dus werven via Social Media. Dit zorgt ervoor dat je bereik wel met zo’n 95% vergroot wordt. Je focust je namelijk niet meer alleen op actief werkzoekenden, maar juist op de passief werkzoekenden → Veel grotere doelgroep.


Landingspagina Campagne

Wanneer alles klaar is, kan de campagne uitgezet worden. Je gebruikt Facebook hiervoor. Facebook koppelt ook automatisch met Instagram. De resultaten kunnen precies gemeten worden en geoptimaliseerd (wanneer nodig). 

Kandidaten kunnen op een hele laagdrempelige manier solliciteren en komen in een funnel terecht, waardoor ze door middel van een aantal vragen, kunnen kijken of ze passen bij de openstaande vacature.


Job Marketing zorgt voor betere resultaten doordat er specifiek getarget wordt naar de kandidaten die aansluiten op het profiel van de vacature.  


Hoe zetten wij dit precies in?  

Met Socialvacature bouwen we een Social Media campagne omtrent een vacature die openstaat voor een klant. Door middel van database van Social Media platformen zoals Facebook en Instagram kunnen we precies de juiste mensen bereiken die geschikt zijn voor de vacature. 


Voorbeeld: Als wij op zoek zijn naar een vrachtwagenchauffeur targeten we op vrachtwagen merken. Als we op zoek zijn naar een developer targeten we op bijvoorbeeld programmeertaal.


Wij gebruiken deze Social Media platformen, omdat ze enorm veel data hebben verzameld over alle gebruikers de afgelopen 15 jaar.


Daarnaast maken wij het solliciteren met dit concept erg laagdrempelig, zodat kandidaten direct vanuit de advertentie binnen 2 minuten kunnen solliciteren.


Passieve kandidaten bereiken

Veel bedrijven focussen zich vooral op jobboards zoals indeed, Nationale vacaturebank etc. maar hier komen alleen mensen voorbij die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan en dat is op dit moment nog geen 10%. Zo laat je heel veel andere (passieve) kandidaten liggen. 


Met job marketing focus je je op de overige 90%, de passieve kandidaten die veel interessanter zijn voor jouw vacature! 


Je hebt erg veel mensen die niet bewust op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wanneer ze iets voorbij zien komen in hun tijdlijn wat matcht met hun interesses kunnen ze op die manier toch geïnteresseerd raken.

Ben je benieuwd naar wat Job Marketing voor jou kan betekenen? Plan hier een gratis gesprek met ons in. 

Over de schrijver