Personeel werven: de beste manier om het juiste personeel te vinden in deze krappe arbeidsmarkt.
21 december 2022 
in Blogs

Personeel werven: de beste manier om het juiste personeel te vinden in deze krappe arbeidsmarkt.


In bijna alle sectoren is er wel vraag naar personeel en omdat de vraag zo hoog is en het aanbod zo laag, hebben veel bedrijven moeite om goede werknemers te vinden. Hoe werf je nu werknemers in deze krappe arbeidsmarkt? Het antwoord daarop is: online marketing recruitment!

Hoe komt het dat de arbeidsmarkt zo ‘uit balans’ is?

Voordat we uitleggen hoe je geschikte medewerkers kunt werven, is het goed om te kijken hoe de huidige krapte op de arbeidsmarkt is ontstaan. Daar zijn verschillende redenen voor: Ten eerste komt dat door de groeiende economie, waardoor de vraag naar personeel toeneemt. Dat is niet de enige oorzaak van de tekorten op de arbeidsmarkt, want ook de vergrijzing van onze samenleving en het groeiende tekort aan gespecialiseerde vaklui (loodgieters, monteurs, timmermannen etc.) dragen bij. 

Werving van nieuw talent - de zoektocht naar de juiste kandidaat

Is er een plek vrijgekomen binnen je team? Tijd om te gaan kijken hoe je jouw nieuwe collega gaat werven. Door de krapte op de arbeidsmarkt kan dit nog wel eens een uitdaging worden. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je vacature opvalt tussen alle andere vacatures?

Bij online marketing recruitment werken recruiters, online marketeers en digitale specialisten samen - een gouden combinatie! 

4 recruitment marketing technieken

Wat is online marketing recruitment?

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in de huidige maatschappij. En door de krapte op de arbeidsmarkt wordt recruitment een steeds belangrijker onderdeel van online marketing. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe manier van personeel werven: online marketing recruitment.

Online marketing recruitment is een moderne, goedkope manier om personeel te werven. Omdat online marketing zoveel mogelijkheden biedt, zijn er verschillende mogelijkheden om de online wervingsstrategie uit te voeren. Bij Socialvacature hebben we zowel marketing als recruitment expertise in huis. Hierdoor zijn wij in staat om jouw vacature op een creatieve manier onder de aandacht te brengen via kanalen als Facebook, Instagram en ook TikTok. Ook helpen we je graag met je vacaturetekst, design, opvolging, screening en het maken van een aantrekkelijke landingspagina.

Bij marketing recruitment is unieke content van vitaal belang

Bij online marketing recruitment gaat het erom om personeel te vinden via de juiste kanalen en de juiste content. Unieke content is absoluut noodzakelijk om je vacature te onderscheiden van alle andere online vacatures. Wij zorgen ervoor, dat wanneer we een campagne gaan draaien voor een klant, we alles te weten te komen over de functie, bedrijf en het DNA van het bedrijf om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en tegelijkertijd de sfeer binnen het team te weergeven. Dit geeft kandidaten een waarheidsgetrouw beeld van hoe het bedrijf is. 

Personeel werven met behulp van online marketing recruitment

Een combinatie van verschillende methoden gebruiken is een goed idee bij het werven van personeel. Zo kun je een breed publiek bereiken en de beste kandidaten aantrekken. Het is belangrijk om vooraf te bekijken op welke kanalen je aanwezig wilt zijn. Kies bijvoorbeeld voor LinkedIn omdat je vacature sterk zakelijk is, of voor Facebook omdat het om een vacature gaat waarvoor veel mensen geschikt kunnen zijn. 

Heb jij hulp nodig bij het werven van jouw nieuwe collega? Wij gaan graag voor jou aan de slag en zetten onze expertise in voor een gouden wervingscampagne!Over de schrijver
Reactie plaatsen