8 Trends op het gebied van recruitment en marketing voor 2023!
28 december 2022 
in Blogs

8 Trends op het gebied van recruitment en marketing voor 2023!


De arbeidsmarkt is de laatste jaren al volop in ontwikkeling, maar dit nieuwe jaar gaat er weer een hoop veranderen als het aankomt op solliciteren en recruitment. De trends, waarvan wij denken wat de grootste rollen gaan spelen, zijn als volgt:

  1. Social media wordt dé plek om een nieuwe baan te vinden. Jobboards zullen populariteit verliezen en bedrijven gaan meer inspelen op nieuwe trends → wervingscampagnes via social media.
  2. Cv’s en motivatiebrieven zijn verleden tijd en ook bedrijven gaan dit eindelijk inzien. Veel bedrijven kijken gelukkig al meer naar drijfveren, kwaliteiten etc. Weg met je cv en kom maar op met die capaciteiten- en persoonlijkheidstest.
  3. Employer branding wordt steeds belangrijker. Met een goede branding zorg jij er automatisch al voor dat sollicitanten zelf naar je toe komen. Jouw merk is populair! 
  4. Contracten met minder uren worden steeds populairder. Mensen willen geen 40 uur meer werken, maar juist een werkweek met een perfecte balans tussen werk en privé, dus af en toe een middagje of dagje vrij tussendoor.
  5. Secundaire arbeidsvoorwaarden winnen het van de algemene voorwaarden. Doorgroeimogelijkheden, thuiswerken, extra vakantiedagen en noem maar op, wat bied jij? 
  6. Gen-Z is op de arbeidsmarkt te vinden. Jouw taak om die warm te krijgen voor jouw bedrijf en functie. Een innovatieve, duurzame en een diverse werkomgeving spelen hierbij een grote rol. Daarnaast zijn ze ondernemend en zelfstandig, doorgroeimogelijkheden in een functie zijn van groot belang.
  7. Geen ‘algemene’ functie meer, maar een specialistische functie. Dus i.p.v. een consultant, zoek je nu naar een recruitment marketeer. 
  8. Een unieke organisatie. Wat onderscheid jou van andere bedrijven? Mensen zullen niet zomaar overstappen naar een ander ‘zoveelste’ bedrijf. Wat maakt jou uniek? Draag dit uit! 

Genoeg punten om jouw organisatie nog beter op de kaart te zetten. 

Zijn er nog meer trends die wij hier niet benoemen? Laat het ons vooral weten!


Trends rondom recruitment marketing

Over de schrijver
Reactie plaatsen