Personeel vinden door slim gebruik te maken van ads
23 februari 2023 

Personeel vinden door slim gebruik te maken van ads

Hoe zoek jij naar nieuw personeel?

Gebruik je recruiters hiervoor? Dan weet je dat de fee die zij krijgen voor het zoeken van nieuw personeel ontzettend hoog zijn! Gemiddeld kost je dat zo’n 20 procent van het eerste bruto jaar salaris.

Is er niet een goedkopere route naar succes? Waarom kunnen we niet nieuwe medewerkers vinden via social media?

Wanneer je denkt aan recruitment en social media denk je vaak aan LinkedIn of Indeed. Veel bedrijven geloven in deze verouderde methode dat alleen daar recruiting plaats kan vinden. 

Meestal zijn mensen op LinkedIn en Indeed al op zoek naar nieuw werk, maar dit is ongeveer 10% van de arbeidsmarkt! Dat betekent dat je een heel groot deel van de arbeidsmarkt overslaat.

Kun je werknemers recruiten op facebook en Instagram?

Facebook en Instagram zijn het platform waar iedereen veel tijd aan besteed. Meer dan een miljard mensen loggen elke dag in op hun accounts.

Je kunt aan je werknemers vragen of ze de vacature op hun facebookpagina of Instagram plaatsen maar dat zal weinig nut hebben aangezien jouw organisch bereik gelimiteerd is tot vrienden, families en collega's.

Je hebt mensen nodig in de buurt van je kantoor en met een bepaalde skill set. De kans is klein dat jouw huidige werknemer connected is met iemand op facebook of instagram die perfect voor de baan is. En zelfs als het zo is, is er nog steeds een kans dat hij/zij het mist op zijn of haar tijdlijn.

Als je serieus bent over het (snel) aannemen van toptalent binnen je team, heb je een groter bereik nodig op facebook en Instagram. Daarvoor kun je ads gebruiken.

Het maken van jouw recruiting Ad

Elk goede Facebook en Instagram advertentie heeft goede visuals nodig. Ook een belangrijk onderdeel hiervan is employer branding, zodat jij de kandidaat al enthousiast kan laten maken over jouw organisatie.

Dus het belangrijkste onderdeel hiervan is goede foto’s of video's, zodat de kandidaat wordt aangesproken op het moment dat de advertentie voorbij komt op z’n tijdlijn.

Daarnaast is het belangrijk dat de visual ondersteund wordt door een korte vacaturetekst. Dit moet geen hele pagina zijn, maar een korte en krachtige tekst waarin je de functie duidelijk kunt maken op een vlotte manier. 

 

Jouw doelgroep targeten op Facebook en Instagram

Locatie

Ad targeting werkt heel goed. Je moet alleen weten naar wie je precies op zoek bent bij het zoeken van nieuwe werknemers.

Voor de meeste bedrijven is locatie heel erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet gaat werven in Friesland voor een vacature in Maastricht. Gelukkig kun je met Facebook nauwkeurig bepalen in welke regio je de campagne wilt uitzetten.

Demografische gegevens

Ook zijn demografische gegevens heel belangrijk bij het werven van personeel. Zoals hoe oud is iemand? Wat voor diploma heeft deze persoon?

Je kunt ook targeten op jobtitel, industrie of kantoor type.

Interesses

Interesses zijn een belangrijk aspect als het gaat om targeting. De reden dat dit zo belangrijk is, is zodat mensen hun passie voorbij zien komen en niet iets wat ze helemaal niet interessant vinden. Laten we eerlijk zijn, onze passie is toch een belangrijk onderdeel zodra we naar een nieuwe baan zoeken?

Remarketing

Nadat de data binnen is van je advertentie kun je hiermee aan de slag. Zodra mensen interactie hebben gehad met je advertentie kun je deze mensen opnieuw bereiken.

Misschien hebben ze je website bezocht, of ze hebben al een keer op de advertentie geklikt maar met een lage CTR (click trough rate), of ze hebben een post geliked allemaal dingen waarmee jij kunt retargeten.

 

Ads zijn goud waard voor recruitment marketing

Toen je eerst dacht aan het gebruiken van social media om nieuw personeel te werven dacht je misschien alleen aan het gebruiken van LinkedIn en Indeed. Voor het werven van nieuw talent in de toekomst, moet je toch iets verder dan dat kijken. Probeer outside the box te denken!

Dus Facebook en Instagram creëert advertenties die bepaalde skills, interesses en demografische gegevens targeten van jouw ideale kandidaat. 

Ads + 500 euro + goede targeting = een nieuwe werknemer

Het is eigenlijk veel goedkoper dan het gebruiken van een recruiter of LinkedIn ads, dus de volgende keer dat jij of jouw bedrijf nieuw personeel zoekt, probeer het met social media advertenties.

En? Heb jij wel eens ads gebruikt bij het zoeken van nieuw personeel? Meer weten over hoe wij dat doen? Kom dan met ons in contact! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen