Hoe zet je Recruitment marketing in bij de werving van nieuw personeel?
21 september 2022 
in Blogs

Hoe zet je Recruitment marketing in bij de werving van nieuw personeel?

Recruitment marketing, ken jij het al?

 

De naam zegt het al- een samenwerking tussen Recruitment en Marketing. Schaarste vraagt om een meer creatieve en bewuste aanpak om de doelgroep te bereiken. Door recruitment en marketing aan elkaar te linken vergroot je alle kansen op het slagen van een goede wervingscampagne, omdat je inspeelt op het gedrag, interesses, leefmilieu en demografie van jouw specifieke doelgroep. 

Recruitment marketing omvat eigenlijk alle strategieën en tools om in te zetten bij een wervingscampagne om jou als werkgever te promoten, zodat je het juiste talent aantrekt, overtuigd en behoudt. Het gaat hier om de fase die voorafgaat aan het daadwerkelijke sollicitatieproces. 

Vooral in de krappe arbeidsmarkt van nu moet je je doelgroep gaan verleiden. Hoe doe je dat? Waarom kiest een sollicitant voor jou als organisatie? Wat draag je uit? Allemaal factoren waar je marketing bij nodig hebt en de krachten moet bundelen om een goed verhaal neer te kunnen zetten als organisatie en de juiste mensen aan te trekken en behouden. 

Met deze methode werk je onder andere aan:

  • Het opbouwen en behouden van het employer brand
  • Het vergroten van de awareness van de vacatures
  • Jouw employee value proposition (EVP)
  • Herkenning en erkenning van jou als organisatie
  • Betere match tussen sollicitant en organisatie
  • Het opbouwen en onderhouden van relaties 

Recruitment marketing is een breed begrip en door middel van o.a. content marketing, social media recruitment, SEO, SEA, job boards, referrals, events, CRM en email marketing wordt de relatie met kandidaten aangegaan om ze uiteindelijk te verleiden tot een sollicitatie. 

Recruiters hebben het lang vol kunnen houden met het schrijven van vacatures, speuren op jobboards en de eigen database, maar helaas is dit niet meer genoeg en is dat verleden tijd. Voor het werven van talent is marketing nodig en zodoende is het vak recruitment marketing geboren. 

Hoe wij met Socialvacature recruitment marketing inzetten

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van social media recruitment. Hierin ligt onze kracht en op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat wij kandidaten verleiden om online te solliciteren bij de desbetreffende organisatie. 

Met een social media campagne maken we de doelgroep inzichtelijk, creëren we doelgerichte en aantrekkelijke campagnes, spreken we de juiste taal en dragen we de juiste boodschap uit. Dit koppelen we aan verschillende data en funnels en sturen wij- en optimaliseren we continu de campagnes voor het beste resultaat. 

De leads (sollicitanten) die hieruit komen worden binnen 1 werkdag gebeld door een recruiter en dat zorgt ervoor dat de opvolging snel en makkelijk verloopt. Op deze manier gaan er geen kwalitatieve leads verloren en is het slagingspercentage veel hoger dan een ‘oude’ wervingscampagne. 

Werk jij al aan de toekomst? Deel je ervaring met ons. Samenwerken? Helemaal leuk! Wij gaan graag voor je aan de slag!

Plan hier een afspraak. Over de schrijver
Reactie plaatsen