Zo help jij jouw bedrijf aan meer sollicitanten
16 november 2022 
in Blogs

Zo help jij jouw bedrijf aan meer sollicitanten

                                                                                                                                                                                                                                                           Arbeidstekort, één van de meest gebruikte woorden van 2022. Maar hoe kom jij in deze rare tijden aan nieuw personeel? Hieronder staan een aantal punten en tips die jou meer sollicitanten gaan brengen! 

Verandering

In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd, want:

  • We zijn van een offline wereld naar een online wereld gegaan

  • Schoolboeken werden ingeruild voor laptops

  • Vergaderingen vinden plaats via Zoom en Teams in plaats van in een vergaderruimte

  • We gaan niet meer naar de winkel voor een paar schoenen, maar we speuren het internet af

Dus om jouw vacature in de krant te zetten zal in deze tijd niet veel nut meer hebben om jouw doelgroep te bereiken, want hoeveel procent van de bevolking en jouw doelgroep leest tegenwoordig nog de krant?!

Maar wat werkt dan wel?

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om jouw doelgroep te bereiken. De voornaamste manier is via sociale media. Jong en oud zitten allemaal op Facebook & Instagram. Nu hoor ik je wellicht al denken: “niet iedereen daarop zoekt een baan”, maar wist jij dat jouw perfecte kandidaat meestal nog niet eens wist dat hij/zij op zoek was naar een nieuwe baan totdat hij/zij de vacature voorbij zag komen. 

Hieronder staan 3 tips uitgewerkt om meer sollicitanten te genereren:

Recruitment marketing                                                                                                                     

De naam zegt het al: dit is waar recruitment en marketing bij elkaar komen. Door campagnes op te zetten via sociale media kun je jouw doelgroep erg nauwkeurig bereiken met deze nieuwe marketingservice.

De meest belangrijke onderdelen hiervan zijn content marketing & social media recruitment. Buiten het werven van nieuw personeel werk jij hierbij aan de volgende punten:

  • Inzicht krijgen op jouw werknemers doelgroep

  • Het opbouwen en behouden van het employer brand

  • Het vergroten van awareness van de vacatures                                

  • Doelgericht te werk gaan voor meer sollicitaties

Dit zijn de dingen die ervoor gaan zorgen dat jouw vacatures in een korte tijd vervuld zullen worden met nieuwe werknemers. Meer informatie over Recruitment Marketing vind je in de vorige blog. 


                                       Zo kom jij aan meer sollicitanten.


Employer branding                                                                                                                                     

First things first, wat is employer branding? Kort door de bocht: het is jouw werkgeversmerk als organisatie. Stel jezelf als organisatie de vraag: Waarom willen werknemers, buiten de baan op zichzelf, bij jou werken? Komt dit door een leuk team, flexibele werktijden of misschien de locatie? Dit zijn allemaal dingen die jij kunt meenemen in jouw employer branding. 

Sociale media speelt een grote rol hierbij. Zet bijvoorbeeld op iets op jullie pagina als iemand jarig is, aangenomen is, na een lange tijd weggaat of zoveel jaar werkend is binnen het bedrijf. Dit maakt het aantrekkelijk voor jouw potentiële werknemer om een carrièreswitch te maken, omdat je daarmee laat zien dat er niet alleen oog is voor de klant maar ook voor de werknemers binnen jouw bedrijf.

Meer weten over employer branding? Bekijk dan hier onze laatste blog over dit onderwerp.

Snelle opvolging

Als jij een kandidaat hebt zul je snel over moeten gaan naar de opvolging. In deze tijd liggen er veel kapers op de kust zoals andere bedrijven en recruiters, daarbij zijn er elke dag weer nieuwe banen die erbij komen.

Zorg er dus voor dat je jouw kandidaten binnen 24 uur opvolgt, zodat het nog vers in het geheugen zit dat hij/zij zich ergens voor heeft opgegeven en je zo ook andere bedrijven niet de kans geeft om ze te benaderen en binnen te halen. 

Benieuwd naar de werkzaamheden van Socialvacature en wat wij voor jou kunnen betekenen? Ga dan naar de homepagina of plan hier een gesprek in.
Over de schrijver
Reactie plaatsen